Γιατί η ζωή είναι γλυκειά!!!

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Από καρούλι....σε κουνιστή καρέκλα!!

Σα να ξεχάσαμε λίγο τα "crafts" και ήρθε η ώρα να τα επαναφέρουμε δυναμικά...

Καιρός να ξεφύγουμε από ένα κλασσικό τραπεζάκι.Από ένα καρούλι δημιουργείστε μία άνετη κουνιστή καρέκλα....!τα υλικά που θα χρειαστείτε??ένα καρούλι και λίγα ξύλα που ίσως πάρετε από μια παλέτα.




 Βγάζουμε τα μισά ξύλα από τον εσωτερικό κυλινδρο που ενώνει τους δύο μεγάλους κύκλους,αφήνοντας ουσιαστικά ένα ημικύκλιο.Προσθέτουμε από πάνω δύο μακρόστενα ξύλα παράλληλα με τις "ρόδες"με ίδια διαμέτρο με αυτές.Αυτά θα αποτελέσουν βάση για το κάθισμα!

 Με τη βοήθεια σφιγκτήρων βάζουμε δύο ξύλα με γωνία 135 μοιρών περίπου ως προς τα αρχικά ξύλα!Αυτά θα χρησιμεύσουν για την πλάτη της πολυθρόνας!
 όπως φαίνεται στην εικόνα...Αυτός θα είναι ο σκελετός μας.
 Στηρίζουμε τα ξύλα πάνω στο σκελετό που έχουμε δημιουργήσει...

 δημιουργούμε αυτό το στυλ...Δεν ξεχνάμε να δοκιμάζουμε πάντα την καρέκλα πριν βιδώσουμε οτιδήποτε για να βλέπουμε το κέντρο βάρους που είναι καλύτερα.Το κέντρο βάρους αλλάζει πολύ εύκολα μετακινώντας τα δύο ξύλα της πλάτης ή αλλάζοντας την κλίση τους!

Για να πετύχουμε την αυτόματη επαναφορά προς τα μπρος της κουνιστής καρέκλας θα πρέπει απο το σημείο στο οποίο ισορροπεί και προς τα πίσω να μειώσουμε την καμπυλότητα.Στη φώτο φαίνεται ένας τρόπος που μπορούμε να το πετύχουμε.
 Προσθέτουμε στοπ για ασφάλεια...
Έπειτα τοποθετούμε τα στηριγματα των ποδιών από μπροστά με δύο ξύλα.Το ύψος θα είναι εκείνο που θα σας βολέψει περισσότερο.
Εν συνεχεία ξύνουμε με γυαλόχαρτο και τη βερνικώνουμε καλά.
Όταν στεγνώσει την επενδύουμε με ότι ύφασμα μας αρέσει!


 Το μόνο που θα σας λείπει είναι κάποιος να σας λέει παραμύθια...

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου