Γιατί η ζωή είναι γλυκειά!!!

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

MISS FLORA @@@@

Αυτή την εποχή μία πάστα φλόρα στο σπίτι πάντα κάνει την εμφάνιση της!!!Με μαρμελάδα βερίκοκο... ή κεράσι.....ή φράουλα...το αποτέλεσμα πάντα είναι γευστικό!Η παρακάτω συνταγή είναι η καλύτερη που έχω φάει σε τάρτα!!Τριφτή,μπισκοτένια και γευστική!!Μια δοκιμή θα σας πείσει!!




ΥΛΙΚΑ:

  • 160gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 60gr μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100gr άχνη ζάχαρη
  • 25gr γάλα
  • 1 αυγό μεγάλο
  • 400gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6gr baking powder
  • 1κ.γ εκχύλισμα βανίλιας,αν δεν έχετε μπορείτε να βάλετε σε σκόνη 1 βανίλια

ΓΕΜΙΣΗ:

  • μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  • 1 κ.γ λικέρ ή κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο,τη μαργαρίνη και την άχνη μέχρι να γίνει κρέμα
 Προσθέτουμε το αυγό και το γάλα..

 Ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ωραίο ζυμαράκι...Τοποθετούμε σε ζελατίνη και έπειτα στο ψυγείο για μισή ώρα!
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο( 3/4 και 1/4).Ανοίγουμε τη μεγάλη ζύμη σε ένα φύλλο περίπου 4 χιλ..
Τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί ή σιλικόνης και το τρυπάμε στη βάση.
 Βάζουμε τη μαρμελάδα αφού την έχουμε ανακατέψει με το λικέρ!
 Με την υπόλοιπη ζύμη κάνουμε σχέδια από πάνω!!Βάλτε τη φαντασία σας!αν παρ'ολα αυτά είστε του κλασσικού μπορείτε να κάνετε λωρίδες!!!!

 Ψήνετε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου...(μέχρι να ροδοκοκκινίσει)!Πολύ απλή και νόστιμη!!!Προσοχή!Να την αφήσετε να κρυώσει καλά και μετά να την ξεφορμάρετε ή να τη σερβίρετε!!
yum...yummmyyy


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου