Γιατί η ζωή είναι γλυκειά!!!

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

homemade.... lemonade!!!

Ζέστη.....καλοκαίρι.....και μία δροσιστική εώς παγωμένη λεμονάδα!!!!Τι καλύτερο!Λεμονάδα σπιτική χωρις τα επιβαρυντικά γλυκαντικά του εμπορίου!!Πάρτε μία ιδέα γιατί τα γούστα και οι γεύσεις ποικίλουν!Άλλος τη θέλει πιο ξινή...άλλος αρωματική....άλλος ανθρακούχα!!! Τρεις συνταγές λεμονάδας....για όλα τα γούστα!!


Σε όλες τις λεμονάδες μπορείτε να προσθέσετε ελάχιστο αλάτι!!Την περίοδο του καλοκαιριού ο συνδιασμός ζάχαρης και αλατιού  βοηθάει στην επανάκτηση ηλεκτρολυτών(Το μυστικό για ενέργεια!)
Αν παρόλα αυτά δεν συμπαθείτε τη ζάχαρη μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μέλι σε μικρότερη ποσότητα!!Κακά τα ψέμματα όμως...σαν τη λεμονάδα με ζάχαρη......δεν έχει!!!

Λεμονάδα η "κλασσική" με δυόσμο
Η λεμονάδα αυτή αρέσει στους περισσότερους .Ίσως γιατί γλυκίζει περισσότερο απο τις άλλες.Ο δυόσμος ταιριάζει απόλυτα με το λεμόνι αλλά είναι προαιρετικό συστατικό.

ΥΛΙΚΑ:
  • 4 φλ. νερό
  • 3/4 φλ. χυμό από λεμόνια
  • 1 φλ.ζάχαρη
  • 2-3 φυλλαράκια δυόσμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ένα φλ. νερό με τη ζάχαρη.Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.Έπειτα το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το χυμό,το μείγμα της ζάχαρης κ το υπόλοιπο νερό...Τέλος προσθέτουμε το δυόσμο.Τοποθετούμε σε μπουκάλια και βουρρρρ... στο ψυγείο!!!


Λεμονάδα η "ιδιαίτερη"
 Αυτή η λεμονάδα είναι πολύ ιδιαίτερη καθώς το λεμόνι μπαίνει ολόκληρο για αυτό και η γεύση του λεμονιού είναι έντονη!!!Σίγουρα μία φορά πρέπει να τη δοκιμάσετε!!!Το μόνο που θα σας έλεγα είναι το εξής:Πιείτε την την ίδια μέρα γιατί όσο μένει τόσο πικρίζει!

ΥΛΙΚΑ
  • 1 λεμόνι βιολογικό
  • 2 φλ νερό
  • 5κ.σ ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε το λεμόνι στη μέση και το καθαρίζουμε από τα κουκούτσια.Το βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με ένα φλ. νερό.Τα πολτοποιούμε.Λιώνουμε τη ζάχαρη με το υπόλοιπο νερό σε ένα κατσαρολάκι..και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.Ενσωματώνουμε στο χυμό λεμονιού.Σερβίρεται κρύα!



Λεμονάδα με ανθρακικό
Αν δεν αρκείστε στην απλή λεμονάδα δοκιμάστε και αυτή  με το ανθρακικό.Ξεδιψάει περισσότερο απο αυτή του εμπορίου και φυσικά είναι πιο γευστική.Το μόνο που θα προσέξετε είναι να βάλετε τη σόδα λίγο πριν τη σερβίρετε για να διατηρήσει το ανθρακικό.

ΥΛΙΚΑ
  • 1/2φλ χυμό λεμονιού
  • 3 φλούδες λεμονιού
  • 4 κ.σ ζάχαρη
  • 1/2 φλ. νερό
  •  330ml σόδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τις φλούδες μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.Οταν κρυώσει καλά το μείγμα προσθέτουμε το χυμό.Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και όταν σερβίρουμε προσθέτουμε την σόδα.
 ΓΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΔΡΟΣΙΑ.....

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου