ΥΛΙΚΑ:
- Μία τούρτα της αρεσκείας σας..
- Ζαχαρόπαστα σε 5 χρώματα(γαλάζια,μαύρη,λευκή,κόκκινη,μπεζ)
- γλάσο royal για να ζωγραφίσουμε τα φύλλα και τα λουλούδια
- μπισκότο τριμμένο
- λίγο βούτυρο
- βουτυρόκρεμα για μόνωση στην τούρτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αφού δώσουμε το σχήμα που θέλουμε στην τούρτα,τη μονώνουμε με βουτυρόκρεμα της αρεσκείας μας και τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.Για να της δώσετε το σωστό σχήμα μπορείτε να κόψετε το σχέδιο σε ένα χαρτί και έπειτα να το βάλετε πάνω στην τούρτα και να την σχηματίσετε.
Παίρνουμε τη βάση που θα βάλουμε την τούρτα και τη βουτυρώνουμε γύρω-γύρω.
Ρίχνουμε το τριμμένο μπισκότο πάνω στο βούτυρο για να κολλήσει...
Για να κάνουμε τον παπαγάλο κόβουμε με ένα στρόγγυλο κουπ πατ τη μπέζ ζαχαρόπαστα και με τη μαύρη δημιουργούμε το ράμφος κάνωντας δύο μικρές λωρίδες όπως φαίνεται στη φώτο.
Έπειτα κάνουμε τις λεπτομέρειες δηλαδή τα μάτια.
Για τον κορμό του παπαγάλου θα χρειαστούμε τις 3 ζαχαρόπαστες(γαλάζια,μαύρη και μπεζ).Με τη βοήθεια μαχαιριού ή roller κόβουμε μακρόστενα τρίγωνα.
Ξεκινώντας από χαμηλά τα βάζουμε το ένα πανω στο άλλο με διαφορετική σειρά χρωμάτων.
Όταν τα ετοιμάσουμε όλα συναρμολογούμε την τούρτα και την τοποθετούμε επάνω στη βάση με το μπισκότο.Σο τέλος κάνουμε τις λεπτομέρειες(κουμπιά,γιακά κλπ).Ο γιακάς μην σας ανησυχεί !Είναι πολύ εύκολος!Κάνουμε μία λωρίδα φαρδιά και οι άκρες κομένες διαγώνια!Τοποθετούμε όπως φαίνεται στη φώτο.
Για το κοχύλι θα χρειαστούμε μία λωρίδα λευκής ζαχαρόπαστας.Το κέντρο να είναι λίγο πιο παχύ από τις άκρες.
Το στριφογυρίζουμε μέχρι να γίνει ένα.
Στην κορυφή κάνουμε μία τρύπα και είναι έτοιμο
Τα τοποθετούμε επάνω στο μπισκότο...και είναι έτοιμη!!!!!!Μπορείτε να παίξετε με τα χρώματα και τα σχέδια!Μην περιορίζεστε σε αυτά!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!!!!
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου