Γιατί η ζωή είναι γλυκειά!!!

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΚΡΑΜΠΛ-Ο-ΤΑΡΤΑ!!!!

Η λέξη "κραμπλ" σημαίνει "τρίμματα" και αφορά κυρίως τη ζύμη η οποία δεν γίνεται ενιαία!!Συνήθως με αυτό το ζυμαράκι κάνουμε μηλόπιτα,αυτή τη φορά όμως θα δοκιμάσουμε με κρέμα ζαχαροπλαστικής(η οποία περίσσευε στο ντουλάπι μου)!!!Η βάση είναι πολύ τραγανή και όλο το γλυκό ταιριάζει φανταστικά με γλυκό κουταλιού σταφύλι!!!!



ΥΛΙΚΑ:


  • 1 1/2 φλ.αλεύρι
  • 2 φλ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 3/4 φλ.βούτυρο
  • αλάτι στη μύτη του κουταλιού


ΓΕΜΙΣΗ:


  • κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • γάλα(όσο λέει  η συσκευασία)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με την αμυγδαλόψιχα(τριμμένη),τη ζάχαρη και το αλάτι.
 προσθέτουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το χέρι(θα γίνει σαν τρίμμα).
 θα προσέξετε να διαλυθεί καλά το βούτυρο.
 Τοποθετούμε σε θήκες πιέζοντας για να γίνει ενιαίο το μείγμα.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
Στο στάδιο της γέμισης μπορείτε να κάνετε δικιά σας κρέμα.Παρ'ολα αυτά αν θέλετε κάτι γρήγορο η έτοιμη κρέμα είναι εξίσου νόστιμη!
Όταν κρυώσουν τα κραμπλ-ο-ταρτάκια τα "μονώνουμε" με λιωμένη κουβερτούρα για να μείνουν τραγανά!!!
Έπειτα προσθέτουμε την κρέμα και τα βάζουμε στο ψυγείο να πήξουν.Το γλυκό κουταλιού το βάζετε από πάνω όταν σερβίρετε το γλυκό !!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

ΜΙΑΜΜΜΜΜ.....

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου