Γιατί η ζωή είναι γλυκειά!!!

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Αφράτα Σοκολατένια Cupcakes Με Γλάσο Σοκολάτας!!

Ένα φανταστικό,νόστιμο,αφράτο,σοκολατένιο κέικ!!! Σε συνδιασμό με το γλάσο το κάνει εκρηκτικό στη γεύση και να λιώνει στο στόμα!Yummy!!!!!!



ΥΛΙΚΑ:
ΚΕΙΚ                                                                                          ΓΛΑΣΟ:
  • 125γρ. κουβερτούρα                                                  140 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 170γρ.γάλα                                                                 160 γρ.κουβερτούρα
  • 285γρ. καστανή ζάχαρη                                           1 κ.σ. γλυκόζη
  • 110 γρ. βούτυρο αγελάδος                                        200 γρ. κρέμα τυριού
  • 2 αυγά                                                                         200 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 190 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις                       430 γρ. άχνη ζάχαρη
  • μία πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.γ. baking powder
  • 1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
  • 10 γρ. κακάο

Για το ΚΕΙΚ:
 Βάζουμε τη σοκολάτα,το γάλα και τη μισή ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι.Τα ζεσταίνουμε σε μετρια φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν!Το αφήνουμε στην άκρη...
 Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει!
 Αφού χτυπήσουμε ελαφρά τα αυγά  σε ένα πιατάκι, τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο μείγμα με το βούτυρο
 Κοσκινίζουμε το αλεύρι,το baking powder,τη σόδα,το αλάτι και το κακάο....
 Προσθετουμε σταδιακά στο μείγμα βουτύρου
 Τέλος, βάζουμε σιγά σιγά τη ζεστή σοκολάτα και ανακατεύουμε.
 Τοποθετούμε σε θήκες cupcake και ψήνουμε για 12-15 λεπτά ανάλογα το φούρνο στους 180 βαθμούς.Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
για το ΓΛΑΣΟ:
Σε ένα μπολ βάζουμε τη σοκολάτα και τη γλυκόζη και από πάνω ρίχνουμε ζεστή την κρέμα γάλακτος.Την αφήνουμε ενα λεπτό χωρίς να ανακατέψουμε γιατί αλλιώς θα κρυώσει γρήγορα η κρέμα γάλακτος και δεν θα λιώσει τη σοκολάτα.Παρ'ολα αυτά αν μας κρυώσει ξαναζεσταίνουμε σε μπεν μαρί.
 Στο μπόλ του μίξερ χτυπάμε την κρέμα τυριού μέχρι να αφρατέψει.Την αφήνουμε στην άκρη.
 Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την άχνη με το βούτυρο μέχρι να φρατέψει.
 Έπειτα, προσθέτουμε τη γκανάς(τη σοκολάτα που λιώσαμε).Το βάζουμε σε δυνατη ταχύτητα για να ομογενοποιηθούν.
 Τέλος, ρίχνουμε την κρέμα τυριού.
 Θα προσέξετε να χτυπήσετε το μείγμα μέχρι τη στιγμή που δεν θα έχει κομμάτια βουτύρου.Μην το παρακάνετε όμως για να μην κόψει η κρέμα.
 Αφού τοποθετήσουμε σε κορνέ στολίζουμε τα κρύα κεκάκια!!!
yummmmmmmyyyyyyyy!!!!!!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου