Γιατί η ζωή είναι γλυκειά!!!

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Οι πιο νόστιμοι κουραμπιέδες!!!

Οι πιο νόστιμοι.....τριφτοί.....αφράτοι κουραμπιέδες που έχετε φάει!!!!Το μυστικό ειναι στο βούτυρο!!!Όλα τα άλλα είναι απλά!!!Το καλύτερο βούτυρο για αυτή τη συνταγή είναι αυτό που βρίσκεται σε γυάλινο βάζο.Είναι αιγοπρόβειο λιωμένο και ξανα παγωμένο για αυτό άλλωστε η όψη του δεν είναι ομογενοποιημένη!Με αυτές τις οδηγίες σίγουρα θα κάνετε τους καλύτερους κουραμπιέδες!



ΥΛΙΚΑ:
  • 500γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο(λιωμένο και ξαναπαγωμένο)σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 φλ. άχνη
  • 3 βανίλιες
  • 5-6 φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1φλ. αμύγδαλα ανάλατα και καβουρδισμένα στο φούρνο για 5-10 λεπτά 200 βαθμούς.
  • Άχνη για το πασπάλισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με την άχνη μέρι να ασπρίσει!Χρειάζεται πολύ καλό χτύπημα!
 Αφού κοσκινίσουμε το αλεύρι με τις βανίλιες το ρίχνουμε σταδιακά στο βούτυρο και ανακατεύουμε απαλά με το χέρι!Δεν το ζυμώνουμε με τις ώρες!Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή  αλλά να μην κολλάει στα χέρια!Τέλος, βάζουμε τα αμύγδαλα.Εμένα μου αρέσουν ψιλοκομμένα στο μούλτι αλλά αυτό είναι στην προτίμηση του καθενός!
 Πλάθουμε σε σχήμα κυλινδρικό πιέζοντας ελαφρά απο πάνω.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 περίπου.
 Όταν κρυώσουν πολύ καλά τους βουτάμε σε άχνη να καλυφθούν από παντού.Στο τέλος, όταν τους τοποθετήσουμε στο πιάτο πασπαλίζουμε άχνη από πάνω.
 Yummmmmyyyyyy.....
 ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!!

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Very traditional, extremely tasteful, perfect recipe!

Δημοσίευση σχολίου