Γιατί η ζωή είναι γλυκειά!!!

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Θεϊκό τσιζκεικ σοκολάτας!!!!

Δεν θα μπορούσα να κάνω ποδαρικό στη νέα χρονιά χωρίς ένα τέλειο σοκολατένιο γλυκό!!ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ να έχουμε όλοι με υγεία για να μπορούμε να απολαμβάνουμε άφοβα αυτά το σοκολατοειδή!!  ;-)  !Εύκολο στην παρασκευή του!Μιλάμε για πολύ σοκολάτααααα!!!!




ΥΛΙΚΑ:
ΒΑΣΗ:
  • 150gr μπισκότα oreo
  • 150gr μπισκότα digestive
  • 130gr βούτυρο λιωμένο(όχι καυτό)

ΚΡΕΜΑ:
  • 230gr κρέμα γάλακτος φυτική
  • 250gr φιλαδέλφια
  • 200gr κρέμα γάλακτος ζωική
  • 210gr κουβερτούρα
  • 230gr μερέντα
  • 1 φλ. τσαγιού φουντούκια ψημένα και αλεσμένα στο μούλτι
  • 3 φύλλα ζελατίνης

ΓΛΑΣΟ:
  • 200γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 100γρ. κουβερτούρα
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 40 γρ. νερό
  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • 35 γρ. ζάχαρη
  • 45 γρ. γλυκόζη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
 Τοποθετούμε το μείγμα σε τσέρκι και πιέζουμε ελαφρά ώστε να ενωθεί το υλικό.
 Στο μίξερ χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος και τη φιλαδέλφια μέχρι να αφρατέψει.Έπειτα προσθέτουμε τη μερέντα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό.Λιώνουμε την κουβερτούρα με την ζωική κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και όταν λιώσουν προσθέτουμε τη ζελατίνη αφού τη στραγγιξουμε με το χέρι.

 Ανακατεύομε πολύ καλά και  το ρίχνουμε σε πολύ μικρές ποσότητες στο μείγμα της μερέντας!Προσοχή η σοκολάτα να είναι χλιαρή ,όχι καυτή.Τέλος προσθέτουμε τα φουντούκια!
 Βάζουμε το μείγμα στο τσέρκι και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Στο μεταξύ κάνουμε το γλάσο.

ΓΛΑΣΟ:

Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό!
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τη ζελατίνη.
 Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν!!Στραγγίζουμε τη ζελατίνη και την προσθέτουμε στο μείγμα!
Το βγάζουμε απο τη φωτιά!Όταν πάρει θερμοκρασίου δωματίου περιχύνουμε τα γλυκό μας!!!!Ξαναβάζουμε ψυγείο και όταν κρυώσει διακοσμούμε με μπισκότα και τριμμένα φουντούκια!Αφαιρούμε το τσέρκι και σερβίρουμε σε μερίδες!
 ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!


Yummmm...yummmyyyyyy!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου