Γιατί η ζωή είναι γλυκειά!!!

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

σάλτσα "καραμέλα γάλακτος''!!

Σε αυτή τη σως δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς!!!Η βελούδινη υφή της ...η φανταστική της  γεύση...και φυσικά οι απεριόριστες χρήσεις της την κάνουν μοναδική!Μπορείτε να τη βάλετε παντού...στα κέικ σας...σαν γλάσο...σε πανακότες...σε σοκολατάκια ακόμα και στον καφέ σας για μια ιδιαίτερη γεύση!Με τρία  υλικά φτιάχνετε την καραμέλα και τη διατηρείτε στο ψυγείο για δύο βδομάδες.


ΥΛΙΚΑ: για ένα βάζο περίπου 300ml
1φλ.κρέμα γάλακτος ζωική σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλ.ζάχαρη
3 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε τη ζάχαρη κουταλιά κουταλιά!Δηλαδή περιμένουμε να λιώσει η μία κουταλιά και μετά ρίχνουμε την επόμενη!
Όταν λιώσει όλη η ζάχαρη και έχει πάρει λίγο πιο σκούρο χρώμα ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με προσοχή μέχρι να ομογενοποιηθεί.Έπειτα,αφού πάρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σιγά σιγά ανακατεύοντας το μείγμα.Σε αυτό το σημείο να προσέξετε πολύ γιατί πιτσιλάει!Έπειτα,το ξαναβάζετε στη φωτιά για 2 λεπτά ίσα ίσα να πήξει.
Όταν πάρει αυτή τη μορφή (κάτω φώτο) την τοποθετείτε στο βάζο και περιμένετε να κρυώσει καλά.Έπειτα κλείνετε το καπάκι και τοποθετείτε στο ψυγείο!

Έτοιμη για φάγωμα!!!

Αν τη βγάλετε από το ψυγείο προς χρήση και η καραμέλα σας είναι πιο πυχτή από οσο θέλετε τότε μπορείτε να κάνετε τα έξης:
ή να τοποθετήσετε το βάζο σε ένα μπολ για 10 λεπτά(όπως κάνουν με το μέλι).
ή να ζεστάνετε ελάχιστο γάλα και να το αναμείξετε με την καραμέλα ανακατεύοντας πολύ καλά με ένα κουτάλι!Αν για κάποιο λόγο έχει πήξει πολύ η καραμέλα σας στο βράσιμο και είναι πολύ σκληρή μετα το ψυγείο κάντε και τα δύο ταυτόχρονα.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου