Γιατί η ζωή είναι γλυκειά!!!

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Τέλειο αφράτο τσουρέκι!!!!!

Το τσουρέκι το έχουμε συνδιάσει με δύο πράγματα!Πάσχα....και δυσκολία στην παρασκευή του!!!Για όσους λοιπόν δεν προλάβανε να κάνουν (καθότι Μ. Πέμπτη πλέον)αλλά και για κάποιους που δεν θέλουν να λερώσουν πολύ τα χεράκια τους έχουμε τη λύση εδώ!Με τη βοήθεια του αρτοπαρασκευαστή μας θα κάνουμε εκπληκτικά τσουρέκια για το Πασχα και όχι μόνο!!!Αρχίστε!!!!!
Το συγκεκριμένο γίνεται σαν ίνες πληροφοριακά...





ΥΛΙΚΑ:
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. μαργαρίνη
  • 200 γρ. γάλα
  • 1 μικρό πορτοκάλι(χυμό και ξύσμα)
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 3 αυγά
  • 1/2κ.γ μαχλέπι
  • 1/2κ.γ κακουλέ(προσοχή μην πέσει πολύ και πικρίσει)
  • 650 γρ. αλεύρι σκληρό
  •  1 αυγό για άλειμμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο(προσοχή μην το κάψετε)
 Το βάζουμε στον αρτοπαρασκευαστή μαζί με τη ζάχαρη και το πορτοκάλι(χυμό,ξύσμα).
 ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά...
Ρυθμίζουμε το πρόγραμμα για ζύμες!
Όταν τελειώσει τα πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε....
 θα προσέχετε, όταν το κάνετε λωρίδα, να βγαίνει ο αέρας πηγαίνοντας απο μέσα προς τα έξω...Τα τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα και τα βάζετε στο φούρνο για μία ώρα να φουσκώσουν(προθερμαίνουμε στους 40-50 βαθμούς και μετά το σβήνουμε).
Όταν φουσκώσουν αλείφουμε με το αυγό(αραιωμένο με λίγο νερό).Αν θέλετε βάζετε και αμυγδαλόψιχα!!!!Ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν πολύ καλά!

Η επιτυχία είναι σίγουρη!!!!!
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου