Γιατί η ζωή είναι γλυκειά!!!

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Μίνι μαρεγκάκια....!!!!

...γιατί το απαιτεί η περίσταση!!!Μαρεγκάκια ή αλλιώς μπεζέδες για να κεράσουμε τους καλεσμένους μας!!Μια ωραία πινελιά στο τραπέζι μας!Αυτό που πρέπει να προσέξετε σε αυτό το γλυκό είναι η μαρέγκα σας!Μία πετυχημένη μαρέγκα είναι γυαλιστερή,μαστιχωτή και όχι σα σαπουνάδα!Θα προσέξετε  το σκεύος σας να είναι πολύ καλά σκουπισμένο και τα ασπράδια να μην έχουν ούτε σταγόνα από κρόκο!!Εάν εσείς έχετε πάλι τις αμφιβολίες σας και φοβάστε μήπως και δεν πετύχει υπάρχει και άλλη λύση.Στα καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής υπάρχει μία σκόνη από ασπράδια αυγών!Βάζοντας μια κουταλιά από αυτό δεν υπάρχει περίπτωση η μαρέγκα σας να μην πετύχει!


 ΥΛΙΚΑ: για 100 μαρεγκάκια!
  • ασπράδια από 3 αυγά μεγάλα
  • 100gr. άχνη
  • 100gr ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 Περνάμε στο μούλτι την κρυσταλλική ζάχαρη...
Σε ένα καθαρό σκεύος βάζουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα...
Καθώς αρχίζει να πήζει προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη που περάσαμε στο μούλτι...
Σταματάμε το ανακάτεμα όταν το μείγμα γίνει γυαλιστερό και στεκεται στον αναδευτήρα..
.....
Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και σιγά σιγά ρίχνουμε την άχνη χρησιμοποιώντας σπάτουλα για το ανακάτεμα.
Τοποθετoύμε ένα ακροφύσιο αστέρι σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και βάζουμε το μείγμα μέσα.Σε ένα ταψί με λαδόκολλα κάνουμε μικρές ροζέτες αφού πρώτα βάλουμε λίγο κάτω από τις άκρες για να κολλήσει το χαρτί και να μην πετάγετε στο φούρνο!
 Αν θέλετε μπορείτε να χωρίσετε το μείγμα σε τρία μέρη και να τα αναμείξετε  με τρία διαφορετικά χρώματα.
 Με αυτό τον τρόπο θα έχετε μαρέγκες σε διάφορα παστέλ χρώματα
 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 90 βαθμούς κελσίου για  μιάμιση ώρα!Αν τα κάνετε πιο μεγάλα ψήστε τα μέχρι να στεγνώσουν και να ξεκολλάνε από τη λαδόκολλα!Την μαρέγκα και παραπάνω να την ψήσετε μη φοβάστε δεν θα καεί!Απλά να προσέξετε να είναι σε χαμηλή θερμοκρασία για να μην σας κιτρινίσουν!
 Διατηρούνται σε ένα βάζο αεροστεγώς για πολύ καιρό (έως και 3 μήνες)!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου