Γιατί η ζωή είναι γλυκειά!!!

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

CHOCO BOMB!!!

 Μία  βόμβα από σοκολάτα!!!




ΥΛΙΚΑ:

ΚΡΕΜΑ

2 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη σκόνη
4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
225γρ.τυρί κρέμα
100γρ. ζάχαρη άχνη
 
2 αυγά(χώρια κρόκο-ασπράδι)
70γρ.κουβερτούρα και 30γρ. σοκολάτα γάλακτος(λιωμένη σε μπεν μαρί)
125ml κρέμα γάλακτος, ελαφρά χτυπημένη


λίγα μπισκότα σπασμένα

ΓΚΑΝΑΖ

250 γρ. κουβερτούρα
200 γρ κρέμα γάλακτος
1 κ.σ μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα φλυτζανάκι βάζουμε το νερό και διαλύουμε τη ζελατίνη.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα τυριού μέχρι να γίνει λεία...
Προσθέτουμε τους κρόκους,την άχνη και ανακατεύουμε...
 Τέλος,αναμειγνύουμε τη λιωμένη σοκολάτα.
Σε ενα άλλο μπολ χτυπάμε μαρέγκα  τα ασπράδια..
Παίρνουμε το φλυτζάνι με τη ζελατίνη και το ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί ή σε φουρνο μικροκυμάτων(μέχρι να γίνει ρευστό).Επειτα το προσθέτουμε στο μείγμα με τη σοκολάτα.
Βάζουμε και τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά!Τελευταία ρίχνουμε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Τοποθετούμε σε στρόγγυλες θήκες!Αν δεν έχετε μπορείτε να σχηματίσετε του αλουμινίου!
Τρίβουμε λίγο μπισκότο απο πάνω και τοποθετούμε στην κατάψυξη να κρυώσει καλά!

Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε απο τις θήκες και τα ενώνουμε μεταξύ τους βάζοντας λίγο μερέντα στα κενά!
Ετοιμάζουμε τη γκανάζ ρίχνοντας στην κουβερτούρα τη ζεστή κρέμα γάλακτος και το μέλι!Ανακατεύουμε καλά!Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου  και έπειτα  περιχύνουμε τις μπάλες!
Μεταφέρουμε τις μπάλες σε καθαρό ταψί και τις αφήνουμε να κρυώσουν στο ψυγείο!!!

Στολίζουμε ανάλογα με το γούστο μας και σερβίρουμε....YUMMMM....

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου