Γιατί η ζωή είναι γλυκειά!!!

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΚΡΕΜΑ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ...

Αυτή την κρέμα τη δοκίμασα πρώτη φορά απο τη φίλη μου την Πάτυ!Έκτοτε έκανα πολλες απόπειρες για να τη φτιάξω και ο λόγος ηταν οι παραλλαγές που επιδέχεται αυτή η κρέμα!!Τι εννοώ??Μπορείτε να τη φάτε σκέτη ή με σοκολάτα ....ή να προσθέσετε καφέ...ακόμα και φουντούκια,αμύγδαλα κτλ.Σήμερα θα σας δείξω την απλη εκδοχή και το κακάο!



ΥΛΙΚΑ: για 8 μπολάκια

  • 1λίτρο γάλα πλήρες
  • 9 κ.σ.ζάχαρη
  • 7 κ.σ κορν φλάουρ
  • 1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σας
  • λίγο βούτυρο(προαιρετικά)
  • 5κ.γ κακάο (αν το θέλετε σοκολατένιο)

ΣΥΝΤΑΓΗ:



Κρατάμε λίγο απο το γάλα για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρώς το υπόλοιπο γάλα
.
Αν θέλουμε να κάνουμε την κρέμα σοκολατένια σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε και το κακάο.
Το βγάζουμε απο τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη σταδιακά και την αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια φώτια.
Προσοχή να μην σας πικρίσει!!!
Οταν πάρει καφέ χρώμα ρίχνουμε το βούτυρο(προεραιτικό).
Επειτα προσθέτουμε το ζεστό γάλα με προσοχή γιατι πιτσιλάει.Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να λιώσει η καραμέλα που εχει σχηματιστεί απο τη ζάχαρη.
Τέλος προσθέτουμε το γάλα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Μοιράζουμε σε μπολάκια....γαρνίρουμε με ξύσμα πορτοκαλιού τριμμένο φουντούκι και κανέλα.
Οποια παραλλαγή και να δοκιμάσετε η γεύση του θα σας εντυπωσιάσει!Εγώ λατρεύω την καραμέλα!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!



2 σχόλια :

Fili είπε...

Μιάμ, μας τρέχουν τα σάλια...

depi είπε...

ουτε να αγιασουμε δεν μας αφηνεις.Διαιτα αυριο παλι

Δημοσίευση σχολίου