Γιατί η ζωή είναι γλυκειά!!!

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Carrot cake!!!

Αυτό το τέλειο,ζουμερό,φρουτώδες κέικ το έφαγα για πρώτη φορά στο Λονδίνο!Ομολογώ ότι  ποτέ δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να  παραγγείλω για γλυκό κέικ καρότο!!!Πόσο μάλλον να το φτιάξω!Την απόπειρα όμως την έκανα μετά από επιμονή του κουμπάρου μας ο οποίος τρώει συνέχεια αυτό το γλυκό στο εξωτερικό!!'Οπως καταλαβαίνετε  η έκπληξη μου ήταν τόσο μεγάλη που έκανα σαν τρελή να βρω τη συνταγή!Σήμερα λοιπόν σας την παρουσιάζω και συνιστώ να την κάνετε!!Κατευθείαν απο το Λονδίνο...




ΥΛΙΚΑ:
ΚΕΙΚ
  • 140ml ηλιέλαιο
  • 200gr καστανή ζάχαρη
  • 1κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 80ml αυγά
  • 80gr καρύδια περασμένα στο μούλτι ελαφρά
  • 320gr καρότα περασμένα στο μούλτι
  • 280gr κονσέρβα ανανά πολύ καλά στραγγισμένο
  • 290gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 κ.γ σόδα μαγειρική
  • 1 κ.γ baking powder
  • 3/4 κ.γ κανέλα

 FROSTING
  • 1/2 κούπα βούτυρο
  • 225gr κρέμα τυριού
  • 2 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 1 βανίλια


Σε ένα μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε με τη βοήθεια του μίξερ.

Αφού έχουμε περάσει στο μούλτι το καρότο και τα καρύδια ,στραγγίζουμε καλά τον ανανά!

 Θα φροντίσετε να στραγγίξετε πολύ καλά τον ανανά!Αλλιώς το κέικ θα γίνει σα λαπάς(δείτε εδώ)!Ένας καλός τρόπος είναι να το περάσετε στο μούλτι και μετά να το στραγγίξετε με στραγγιστήρι και σπάτουλα(όπως φαίνεται στη φώτο)


Ρίχνουμε στο μείγμα με τη ζάχαρη τα αυγά αφού πρώτα τα χτυπήσουμε σε ένα άλλο μπολ!
Έπειτα ρίχνουμε τα καρύδια,τα καρότα και τον ανανά...Τελευταία βάζουμε το αλεύρι,τη σόδα,το baking και την κανέλα αφού τα αναμείξουμε χώρια σε ένα μπολ!


Το βάζουμε σε μία φόρμα σιλικόνης και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40- 50 λεπτά!!

FROSTING!!

Όλα τα υλικά φροντίζουμε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου!Χτυπάμε πρώτα το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει .Έπειτα στραγγίζουμε την κρέμα τυριού!Αυτό είναι πολύ βασικό γιατι το γλάσο σας θα γίνει νερουλό(δείτε εδώ) και αυτό δεν το θέλουμε!!!Προσθέτουμε την κρέμα τυριού στο βούτυρο κουταλιά κουταλιά..

Τέλος ρίχνουμε την άχνη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί!
Βάζουμε σε κορνέ και απλώνουμε πάνω στο κρύο κέικ!



Το ιδανικό είναι να βάλετε το frosting και επάνω στο κέικ αλλα και ενδιάμεσα!Και φυσικά το κέικ να έχει κρυώσει καλά!!!


Πάει καταπληκτικά με ένα ζεστό καφεδάκι!!!!! :-)


πηγή: Peggy Porchen

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου