Γιατί η ζωή είναι γλυκειά!!!

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Μυρωδάτα εκχυλίσματα!!


 Στις περισσότερες συνταγές ζαχαροπλαστικής απαιτείται η χρήση κάποιου εκχυλίσματος,συνήθως βανίλιας.Απογειώνει το γλυκάκι μας και το αρωματίζει με ένα τρόπο μοναδικό.Αντί να τρέχετε λοιπόν κάθε τρεις και λίγο για να βρείτε...δοκιμάστε να τα φτιάξετε μόνοι σας!Συντηρούνται σε σκοτεινό, δροσερό μέρος, αλλά κατά προτίμηση όχι στο ψυγείο.






Εκχύλισμα Βανίλιας

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 φλ. βότκα 
  • 3 κλωναράκια βανίλια
  • 1 βάζο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβετε κατα μήκος  τη βανίλια αφήνοντας τις άκρες.

Γεμίζετε το βάζο με τη βότκα και προσθέτετε τις βανίλιες.
Ανακινείτε κάθε τόσο για δύο μήνες.Με παρόμοιο τρόπο γίνονται και τα υπόλοιπα.

Εκχύλισμα κακάο
Ένα ιδιαίτερο εκχύλισμα !!!πολύ μυρωδάτο!!!

ΥΛΙΚΑ:
  • 1/2 φλ. κακάο(σκούρο)
  • 1 φλ. βότκα
  • 1 βάζο

Εκχύλισμα Αμυγδάλου



ΥΛΙΚΑ:

  • 1 φλ.βότκα
  • 6 αμύγδαλα
  • 1 βάζο

Τόσο απλά και δημιουργικά!!!

 Κάθε τόσο λίγο πριν τελειώσει το εκχύλισμα μπορείτε να συμπληρώνετε με βότκα....


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου