Γιατί η ζωή είναι γλυκειά!!!

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Τα πιο αρωματικά και τραγανά κουλουράκια!!!

Τη συνταγή αυτή την έχω πάρει από την κ.Τασούλα και την ευχαριστώ πολύ!Ειναι φανταστικά κουλουράκια με αρωμα πορτοκαλιού!Πολύ νόστιμα και τραγανά!!!!Τώρα το Πάσχα είναι μια ωραία επιλογή για να κεράσουμε τον κόσμο ή να τα χαρίσουμε σε φίλους μέσα στα πασχαλινά καλαθάκια μας!




ΥΛΙΚΑ:

  • περίπου 1 κιλό αλεύρι
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. χλιαρό γάλα
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 3 αυγά +1 αυγό για άλλειμα
  • ξύσμα από δύο πορτοκάλια
  • 4 βανίλιες
  • 1 φακελάκι baking powder
  • λίγο αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει.

 Ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

 Έπειτα βάζουμε ένα ένα τα αυγά...
Ρίχνουμε το ξύσμα..
 Σε μία λαδόκολλα κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking,τις βανίλιες και το αλάτι.
  Βάζουμε εναλλάξ μία λίγο γάλα μία το μειγμα του αλευριού.Μπορεί να μη χρειαστεί όλο το αλεύρι.Επειδή θα αφήσουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί να έχετε στο νου σας οτι θα σφίξει λίγο.
 Την αφήνουμε με μεμβράνη στην άκρη για 15' να ξεκουραστεί.
 Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε.Για να γίνουν πολύ τραγανά θα τα κάνουμε σε μικρό μέγεθος.Να ξέρετε ότι φουσκώνουν.Εγώ τα έκανα με το ειδικό μηχάνημα για μπισκότα για αυτό το λόγο έβαλα και λιγότερο αλεύρι.Αραιώνουμε με λίγο νεράκι ένα χτυπημένο αυγό και αλείφουμε τα μπισκότα.Ψήνουμε στους 160 βαθμούς με αέρα μέχρι να ροδίσουν(γύρω στα 20 λεπτά)
Μπορείτε να τα βάλετε σε ωραίες συσκευασίες και να τα προσφέρετε για δώρο σε αυτούς που αγαπάτε!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!

1 σχόλια :

Unknown είπε...

Σίγουρα όποιος τα δοκιμάσει δε μπορεί να φάει μόνο ένα!!!!!

Δημοσίευση σχολίου